'محسن مشكوه' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: طبق آخرین نمونه برداری و آزمایش های مستمر از ببر ماده روسی توسط متخصصان فن و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه رفرنس كشور آلمان مشخص شد كه ببر ماده روسی نیز دچار بیماری مشمشه شده است.
وی با اشاره به اینكه بیماری مشمشه بین انسان و حیوان قابل انتقال است، اظهارداشت: برای امحائ ببر روسی سیبری به همكاری سازمان های دامپزشكی، محیط زیست، باغ وحش تهران و وزارت بهداشت و درمان نیاز است تا هرچه سریعتر اقدامات لازم صورت گیرد.
وی اضافه كرد: پس از امحاء ببر نر روسی این ببر در حاشیه باغ وحش تهران در شرایط قرنطینه ای و ایزوله به صورت مجزا نگهداری می شد.
وی با بیان اینكه شرایط غیرقرنطینه ای باغ وحش باعث بروز بیماری مشمشه در ببرهای وارداتی سیبری شده است ادامه داد: متاسفانه ببرهای وارداتی سیبری در باغ وحش كه زیستگاه انواع حیوانات وحشی كه حامل بیماری مشمشه است در شرایط غیر قرنطینه ای نگهداری شده اند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور تصریح كرد: حیوانات تك سمی همچون الاغ، قاطر و اسب می توانند عامل انتقال بیماری مشمشه به حیوانات گوشتخوار و گربه سانان باشند.
وی افزود: همچنین در مدت زمان بروز بیماری مشمشه، آزمایش های لازم از الاغ های مورد مصرف حیوانات گوشتخوار باغ وحش صورت گرفته و تاكنون موردی از بیماری مشمشه در این قبیل حیوانات نیز مشاهده نشده است.
وی ادامه داد: الاغ به بیماری مشمشه بسیار حساس است و در صورت بروز این بیماری حیوان سریع تلف می شود، بنابراین امكان حمل و نقل و كشتار حیوان مبتلا به این بیماری وجود ندارد.
وی گفت: برای كنترل بیماری مشمشه آزمایش های لازم بر روی تك سمی هایی همچون اسب و قاطر انجام شد و معاینه بالینی بر سلامت الاغ ها نیز كفایت دارد.
مشكوه تاكید كرد: به دلیل اقدامات قرنطینه ای تاكنون این بیماری در حیوانات باغ وحش تهران مشاهده نشده و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
اقتصام**9186**1319